Храната се разваля по-бавно в хладилника и срокът на годност може да се удължи. Важно е да разберете, че дори фризерът не е “вечен” начин за поддържане на свежест на храната.
Нека видим как правилно да съхраняваме храната. Ето какви са препоръките на опитните домакини.
На какво да обърнете внимание при съхранение на храна
Ето няколко ценни съвета:
- Етилен. Зърната и плодовете, когато са узрели, отделят газ етилен, който ускорява процеса на узряване на техните съседи. Това трябва да се има предвид.
- Зеленина. По-добре е да я съхранявате в найлонов плик или влажна марля.
- Плодове. Могат да се оставят за зреене, при условие че температурата в камерата е над нулата.
- Млечни продукти. Не ги съхранявайте на вратите, тъй като това е най-топлото място.
- Месо и риба. Сложете ги във фризера само ако това е дълготраен продукт.
- Зърнени храни и хляб. Съхранявайте ги на хладно и сухо място. Брашното и зърнените храни перфектно запазват свойствата си в оригиналната си опаковка.